NDT nu nog duurzamer

Al jaren lang is NDT International B.V. bezig met duurzame bedrijfsvoering. In 2019 is daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Op het dak van de hoofdvestiging van NDT in Gendt zijn 5265 zonnepanelen geplaats. Deze panelen gaan stroom verzorgen voor ruim 400 woningen.

Duurzaamheid is altijd een speerpunt geweest in de bedrijfsvoering van NDT. Zo werd al eerder alle verlichting vervangen door energiezuinige led-lampen. Het verbruik van 97.000 kilowatt is daarmee meer dan gehalveerd naar 48.000 kilowatt. Zelfs maatregelen als het uitdoen van de magazijnlampen tijdens de lunchpauze leverde al een besparing van 12% op.

Andere investeringen zijn o.a. gedaan ten behoeve van het scheiden van restafval. Het hout, folie en karton wordt grondig gescheiden. Ook in Aziƫ, in de fabrieken van NDT en familiebedrijfjes wordt gewerkt volgens de milieuregels die we hier kennen. In de filosofie van NDT International worden dit soort maatregelen als noodzakelijk gezien om de keten sluitend te krijgen. Het heeft geen zin om het hier wel te doen en daar waar het niet zichtbaar is, het niet te doen!